Gevorderden

Gevorderden

Om het EHBO diploma geldig te houden zult u per seizoen een aantal herhalingslessen moeten volgen.
De herhalingslessen worden bij ons gegeven op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur en woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Op maandag en woensdag in dezelfde week wordt dezelfde les gegeven zodat u per week kunt kiezen of u op maandag of woensdag de les volgt.  Ook geven wij op zaterdag les voor de herhaling. Dan hoeft u maar 1 zaterdag te komen. Per seizoen zijn er meerdere AED lessen op zowel maandagavond als woensdagavond, hiervan hoeft per seizoen maar 1 les naar keuze gevolgd te worden.
De herhalingslessen EHBO worden gegeven van september tot en met december met uitzondering van vakanties en bijzondere dagen.
Onze lesavonden bestaan uit een korte theoretische opfrisser van pakweg 30 minuten over de te behandelen competenties, vervolgens koffiedrinken waarna er praktisch geoefend word.
Het Oranje Kruis boekje, laatste druk, kent een 18 tal competenties, onderverdeeld in 6 hoofdcompetenties en 12 nevencompetenties.
De hoofdcompetenties moeten elk jaar gevolgd worden.
De nevencompetenties elke 2 jaar.
Ook de ontwikkelingen bij het Oranje Kruis volgen wij om u hiervan kennis te laten maken.

Ondermeer de volgende onderwerpen worden tijdens de herhalingslessen behandeld:

–        Wijzigingen en aanpassingen van de nieuwste druk OK
–        Eerste hulp bij wandelletsels
–        Eerste hulp aan kinderen
–        Eerste hulp bij sportongevallen

Het lesprogramma bestaat dan ook uit onderwerpen uit de inhoud van het Oranje Kruis boekje maar ook andere onderwerpen die in principe in een speciale en aparte cursus behaald dienen te worden.
Tevens zal er ook aandacht besteed worden aan het werken met LOTUS en uiteraard de AED herhalingslessen.

Echter elke cursus kost geld en wat doe je ermee??

Ieder seizoen zullen wij wel bij alle leden navraag doen of er behoefte is voor een specifieke cursus, bij voldoende belangstelling, zal er dan een cursus gepland gaan worden.

De kosten van de herhalingslessen EHBO inclusief AED herhaling en het verlengen van uw diploma zitten bij ons in de lidmaatschapskosten verwerkt.